Dakloos en werken voor Amazon: The Trap of the Seasonal Job Cycle (2023)

Toen president Barack Obama een Amazon's Fulfillment Center in Chattanooga, Tennessee, vorig jaar bezocht, vergeleek hij dit met de workshop van de kerstman."Dit is een beetje zoals de noordpool van het zuiden hier,"hij zei.Toen hij over de arbeiders sprak, voegde hij eraan toe: "Ik heb hier een stel knappe elven."

Wat niet werd gezaaid en onopgemerkt was dat deAmazone"Elves" zou na de vakantie geen banen of prospects hebben.Veel van de mensen in die Amazon-magazijnen behoorden tot de langdurige werklozen-schudden van de ene tijdelijke baan naar de andere naar de andere.Vanwege dit onstabiele werkgelegenheid hebben het aantal gewoond in schuilplaatsen.

Werken in magazijnen, voorbij de pagina's van Amazon's website, de seizoensarbeiders en de effecten die tijdelijke contracten op hun leven hebben, worden buiten het oog gehouden en voorkomen vaak onderzoek.

Andrew Cummins, 43, was vorig jaar een van deze elfjes, ten noorden van Chattanooga in een Amazon -magazijn in Jeffersonville, Indiana.Drie maanden lang sloeg hij kleding weg en werkte 40 uur per week voor $ 10 per uur.Hij genoot van de baan en zag het als zijn ticket uit het Haven House, een opvangcentrum waar hij samenwoont met zijn vrouw, Kristen en stiefzoon.

"Ze hadden deze grote hype die ze gingen inhuren en zo en dat gebeurde niet. Ze werkten je gewoon totdat de tijd op was en toen lieten ze iedereen gaan", zegt hij.Volgens hem werden ongeveer 50 andere seizoensarbeiders zoals hij die werden aangenomen door middel van integriteitsoplossingen - een personeelsbureau dat met Amazon in Jeffersonville werkte - tegelijkertijd losgelaten."Ze zeiden gewoon dat ze iedereen zouden e -mailen dat ze loslaten, maar we hebben nog nooit iets terug gehoord. En dan kun je nog een jaar lang niet [nog een Amazon Job] aanvragen nadat je voor hen hebt gewerkt."

Amazon maakt geen geheim van het feit dat het afhankelijk is van seizoensgebonden personeelsbestand.

"Ons bedrijf wordt getroffen door seizoensgebondenheid, wat historisch gezien heeft geresulteerd in een hoger verkoopvolume tijdens ons vierde kwartaal, dat eindigt op 31 december. We hebben 34%, 35%en 36%van onze jaarlijkse omzet in het vierde kwartaal van 2013, 2012 erkend,en 2011, "Lees het jaarverslag 2013."We hebben op 31 december 2013 ongeveer 117.300 fulltime en parttime werknemers in dienst gehad. De werkgelegenheidsniveaus fluctueren echter vanwege seizoensfactoren die ons bedrijf beïnvloeden."

Homeless and working for Amazon: the trap of the seasonal job cycle (1)

Amazon kon niet worden bereikt voor commentaar op het aantal seizoensarme werknemers dat het in dienst heeft of over hoeveel het bedrijf behoudt nadat hun eerste contract is gestegen.Het bedrijf zal naar verwachting 70.000 fulltime seizoensarbeiders inhuren voor het vakantieseizoen 2013, een stijging van 40% ten opzichte van het voorgaande jaar,gemeld Bloomberg.

De werkende arm

De onderliggende situatie in de Chattanooga -faciliteit liet de toespraak van de president in.Hij sprak over de recessie en merkte op dat "het miljoenen Amerikanen hun werk en hun huizen en hun spaargeld kostte."Hij sprak over de langdurige werklozen en hun worstelingen om een baan te vinden.Hij sprak over het geweldige werk dat Amazon en Jeff Bezos voor hun werknemers zorgden.

Sinds Amazon zijn magazijn opende in Jeffersonville, is een daklozenopvang, Haven House, te allen tijde een thuisbasis geweest tussen twee en zes van zijn werknemers, zegt Barbara Anderson, directeur van het asiel.

"De impact is diepgaand. Een man sliep in een auto toen hij zijn 'permanente baan' landde bij Amazon," zegt ze.Zijn geluk duurde niet lang."Hij verloor alles helemaal opnieuw. De banen zijn goed, maar de tijdelijke status zet mensen op voor falen."

Volgens Anderson werkt meer dan de helft van de huurders van het asiel arm.Vaak zitten ze tussen banen of werkende banen die net genoeg betalen om rond te komen, maar niet genoeg om hen te helpen uit de cyclus van dakloosheid te breken.

Met gebrek aan gesubsidieerde woningen die betaalbaar zijn op hun inkomstenniveau, zitten ze vast.Ze hebben niemand om een appartement voor hen te ondertekenen en geen manier om te sparen voor een borg, laat staan de huur van de eerste en laatste maanden die veel verhuurders nu nodig hebben voordat men binnenkomt.

Homeless and working for Amazon: the trap of the seasonal job cycle (2)

"Als je in een schuilplaats woont, is het eerste wat je wilt doen eruit", zegt Anderson.Mensen zien hun eerste salaris vaak als ticket uit, maar zodra ze die baan verliezen, zijn ze terug in het asiel.“Ze krijgen dat eerste salaris en ze zijn weg.Dan vier tot zes weken later zie ik ze opnieuw.Ze vertrekken te vroeg. "

Toen Cummins werd aangenomen door Amazon, verhuisde hij ook uit Haven House.

"Andrew's is een gezin dat te vroeg is verhuisd. Mensen willen hun eigen ruimte en dat eerste salaris laat dat toe. Hij en zijn gezin zijn naar een hotel verhuisd voor $ 189 per week. Geen eten", zegt Anderson, die liever mensen in deonderdak en spaar spaar voordat u verhuist."Hun voedselbonnen zijn verloren gegaan door inkomenslimieten. Toen ze de baan verloren, verloren ze de woningen."

Op zoek naar banen

Cummins woonde niet altijd in Indiana.

"Ik kom oorspronkelijk uit Harrisburg, Pennsylvania. Ik arriveerde met de bus. Ik nam mijn laatste salaris en kwam hierheen, omdat mij werd verteld dat er banen hier waren", zegt hij, eraan toevoegend dat zijn banen in Pennsylvania ook tijdelijke plaatsingen waren verkregen door personeelagentschappen.In plaats van een baan te vinden, belandde Cummins bijWayside Christian Missionwaar hij $ 60 verdiende en een bed om te slapen voor een volledige week werk.

Ik bleef op zoek naar banen.Ik kreeg parttime banen op personeelsplaatsen, dat soort dingen.Toen ontmoette ik mijn vrouw.We zijn twee jaar getrouwd en ze heeft een zoon, mijn stiefzoon.Hij is nu acht.Ik heb hem gehad sinds hij vier was, dus noemt hij me papa.Het is aan en uit geweest met banen.Ik kan geen permanente vinden.Deze agentschappen nemen je 90 dagen mee en dan, weet je, dat is het.

Er zijn ongeveer3,5 miljoen Amerikanendie volgens het meest recente werkloosheidsrapport langer dan zes maanden uit een baan zijn geweest.Slechts één op de 10 van hen zal waarschijnlijk stabiele werkgelegenheid vinden op de weg, volgensBrookings Institute.Terwijl sommigen opgeven helemaal op zoek zijn, kunnen degenen die blijven zoeken vaak alleen parttime, sporadische werkgelegenheid vinden.

Tim, 56, die vroeg om alleen te worden geïdentificeerd door zijn voornaam, is sinds februari in Haven House.Van 2005 tot 2009 werkte Tim in Ierland en heeft eerder de wereld gereisd als gecertificeerde accountant, fraude -examinator en interne auditor.

"Ik besloot om Ierland te verlaten, omdat de dingen in Europa behoorlijk ernstig waren en terug te keren naar de staten. Maar het was een strijd voor het krijgen van langetermijncontracten, die ik de voorkeur geef, of op zijn minst opeenvolgende contracten te krijgen nadat ik een bepaald contract heb voltooid," hij zegt.

Werken voor Robert Half, een wereldwijd boekhouder- en financieel personeelsbureau, reisde Tim naar Afrika.Toen hij in januari 2013 terugkeerde, bevond hij zich zonder een baan en zonder huisvesting.

"Toen ik terugkwam uit Afrika, verbleef ik een paar maanden in het Leger des Heils in Atlanta, Georgia voordat ik een contract landde dat me daar naartoe bracht en in een huis met vier slaapkamers in de buitenwijken van Georgia," zegt hij."Wat betreft is dat schuilplaatsen geen bronnen bieden voor het zoeken naar een baan. Je moet het zelf gaan doen. Ik had geen contacten en dan vertrouw je op internet en de bibliotheek om je zoekopdracht te doen."

Voor Cummins presenteert het zoeken naar banen terwijl je in een asiel woont een andere reeks barrières.

Ik vermeld niet dat ik in een schuilplaats woon.Op die manier discrimineren ze me niet en dachten dat ik heb gewonnen; niet werk.En ik ben een goede werker, niet om mijn eigen hoorn te proberen.Ik wil gewoon niet de kans nemen dat ze zeggen: 'Oh, hij woont in een schuilplaats?Nee.'"

Als een baan wordt aangeboden met avonddiensten, moeten degenen die in het asiel wonen een schriftelijke notitie van hun werkgever krijgen waarin staat dat ze aan het werk zijn.'Het is beschamend.' Ik woon in een schuilplaats. Kun je me een briefje schrijven? 'Als een tweejarige, "zegt Cummins.

Onlangs is Tim een nieuwe baan begonnen bij Amazon.

Homeless and working for Amazon: the trap of the seasonal job cycle (3)

"Het is helemaal uit mijn specialiteit. Het is handarbeid, in feite inventaris tellingen doen of inventaris opslaan", legt hij uit."Ik was wanhopig om iets te vinden dat op zijn minst een niveau van economische middelen biedt, zodat ik verder kan gaan en probeert de volgende permanente baan of het volgende contract te vinden."

De baan betaalt $ 10,50 per uur."Ik heb dat nog nooit in mijn leven gemaakt", zegt Tim, wiens gebruikelijke tarief voor het contracteren veel hoger is.Volgens hem is zijn wekelijkse salaris waarschijnlijk ongeveer $ 300 per week, "wat niet iets is dat comfortabel is als ik gewend ben te maken, weet je $ 1.000, $ 1500 tot $ 2.000 per week".

Een deel van zijn eerste salaris van Amazon zal worden gebruikt om zijn schuld met Anderson te dekken.De huur in het asiel is $ 35 per week.Voor vijf uur vrijwilligerswerk kan de huur worden afgezien.Haven House ontvangt volgens Anderson geen overheidsfinanciering en wordt gerund op particuliere donaties."We schoppen mensen niet eruit als ze niet betalen", zegt Anderson.

"Ik heb in het heden niet veel huur kunnen betalen, dus er is een betalingsbedrag", zegt hij."Maar ik ga mezelf niet in een stressvolle situatie brengen waarin ik geen economische middelen heb om te betalen voor voedsel en dat soort dingen."

Voor Tim is de taak bij Amazon slechts een oplossing op korte termijn."Ik kan niet van $ 10 per uur leven", zegt hij, eraan toevoegend."Als ik langer dan een maand bij Amazon ben, zou ik eerlijk gezegd erg teleurgesteld zijn."

Het is zijn hoop dat warmer weer beter nieuws zal brengen."Tijdelijke of contractbanen zullen ophalen, omdat werkgevers nog steeds een beetje schichtig zijn over het ophalen van permanente werknemers en dus om de kosten laag te houden, gaan ze hun contractniveaus verhogen. Dat is waar ik op reken", zegt Tim.

Wonen in een schuilplaats

Wonen in Haven House is hard geweest voor de familie van Cummins.

"Ze slaapt naar boven. Ik slaap beneden. We kunnen elkaar van zeven uur 's ochtends tot negen' s avonds zien wanneer we in de schuilplaats zijn. Anders dan dat, dat is het," zegt hij."Als onze zoon ziek is, moet ze met hem omgaan, omdat ik niet kan komen omdat er vrouwen op [die] vloer zijn. Het is moeilijk."

"Ik probeerde in het motel te wonen, zodat we allemaal samen kunnen zijn, maar dan legt het al het geld uit", zegt Cummins over zijn reden om uit Haven House te verhuizen, nadat hij vorig jaar door Amazon werd aangenomen."De laatste keer dat ik die baan had, dacht ik:" Ok, we hebben het nu gemaakt. We zijn nu op de been, we kunnen doorgaan. "Maar toen beëindigden ze de baan en moesten we hier terugkomen. "

De woonsituatie had de relatie van Cummins met zijn vrouw belast.Op een gegeven moment bood hij aan haar te scheiden zodat zij en haar zoon meer voordelen konden verzamelen."Het deed haar gevoelens echt pijn. Dat wil ze niet", zegt hij.

"We kunnen niets permanent vinden en ik weet niet wat ik moet doen. Het is frustrerend. Je raakt van streek. Dan ik en haar kibier, omdat ik dacht dat ik zou worden aangenomen en niemand zou aannemen. Ik denk dat het isde economie, "zegt hij.

Met de zomer en het einde van het schooljaar nadert, is er nog meer aan zijn hoofd."We weten niet wat er na school gaat gebeuren. Ik weet niet wat hij gaat eten", zegt Cummins over zijn stiefzoon, die momenteel lunch op school eet."Ik moet elke baan aannemen die ik kan krijgen, omdat [terwijl] ze hier maaltijden serveren, hij kieskeurig is over wat hij eet. Ik bedoel, ik zal de spinazie niet eens eten, maar je moet eten wat ze maken."

Update: Amazon, dat eerder niet had gereageerd, reageerde na publicatie op 4 mei:

Als een manier om permanente werknemers van hoge kwaliteit te vinden en de variatie in de vraag van de klant te beheren, hebben we seizoensgebonden medewerkers in dienst.Gemiddeld verdienen seizoensgebonden medewerkers 95% van de permanente startloon van Amazon.Tijdens de vakantie spelen seizoensgebonden medewerkers een cruciale rol bij het helpen voldoen aan de toegenomen vraag van klanten.In 2013 huurde Amazon meer dan 20.000 werknemers in in fulltime banen in de Amerikaanse fulfillmentcentra en meer dan de helft van de ingehuurde begon als seizoensgebonden werknemers.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 10/28/2023

Views: 6183

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.