Voordelen en nadelen van digitale economie (2023)

Stel een vraag aan desklib · ai bot

Vraag het nubeta

Gepubliceerd-2022-11-21

Digitale marketing

Advantages and Disadvantages of Digital Economy (2)

Introductie van digitale economie

De term "digitale economie" verwijst naar alle online economische activiteit.De uitdrukking "interneteconomie" of "webeconomie" wordt vaak gebruikt om het te beschrijven.Digitale en conventionele economieën komen samen als gevolg van de ontwikkeling van technologie en het proces van globalisering.Laten we meer te weten komen over het idee van de digitale economie.

Wat is de digitale economie?

Een economie gericht op digitale technologie of een die is gebouwd op digitale en computertechnologieën wordt een 'digitale economie' genoemd.Het omvat alle commerciële, economische, sociale, culturele, enz. Activiteiten die afhankelijk zijn van internet en andere vormen van digitale communicatie.

De drie primaire delen van deze economie zijn als volgt:

 • E-Business
 • Webgebaseerde bedrijfssystemen
 • E-commerce

De term "digitale economie" beschrijft een economische activiteit die digitale technologieën en elektronische communicatie inzet om goederen en diensten aan te bieden.De fundamentele elementen van de digitale economie zijn onder meer:

 • Het internet: daarom kunnen bedrijven hun producten verkopen en kunnen klanten bladeren voor alles wat ze nodig hebben.
 • E-mail: elektronische communicatie maakt het mogelijk om direct en goedkoop over de hele wereld te communiceren.Verzoeken en informatie kunnen zeer snel worden verzonden met behulp van deze methode.

De verwerkingskracht van elektronische automatiseringscomputer kan door bedrijven worden gebruikt om te beslissen over output-, prijzen en strategieën voor consumentenbereik.

 • Digitale betalingen: inclusief bankoverdrachten, bitcoin, creditcards, Apple Pay en Google Pay.We gaan naar een samenleving zonder contanten dankzij de interneteconomie.
 • Automatisering: de digitale economie hangt steeds meer af van AI, wijdverbreide elektronische gegevensgebruik, geautomatiseerde technologie en sociale media.
 • Sociale media zijn in mindere mate een onderdeel van de digitale economie.Mensen die het gebruiken, bevelen bedrijven aan elkaar aan.

We zijn getuige geweest van de enorme ontwikkeling van digitale platforms en hun impact op ons leven in het afgelopen decennium.Consumenten worden tegenwoordig beïnvloed door wat ze zienSociale media -platformszoals Facebook, Twitter en Instagram, evenals andere veel gebruikte websites (YouTube, enz.).

Thetraditionele economie is samengesteld uit werkelijke winkels, tastbare producten en contante transacties.De traditionele economie heeft geleidelijk elementen van de digitale economie opgenomen, zoals astraditionele bedrijven die debetkaarten worden toegepast voordat ze online verkoop uitvoeren.

Sommige bedrijven misten de kans om rechtstreeks van een e-commerce-site te verkopen en hun producten aan klanten te leveren naarmate de digitale economie zich ontwikkelde.Sommige digitale services zijn niet langer offertangible producten.Netflix en Spotify hebben bijvoorbeeld geen fysieke items nodig om te functioneren omdat alles via internet wordt uitgezonden.

De digitale economie in actie

Toeristen kunnen online reserveringen maken dankzij Airbnb.Bovendien heeft het het voor privéwoningen gemakkelijk gemaakt om een kamer of een huis aan toeristen te verhuren.Het was niet haalbaar vóór de komst van de digitale economie

 • eBay of Amazon Market.
 • Met Netflix kunnen gebruikers films en tv -shows huren en kopen via internet zonder werkelijke goederen uit te wisselen.
 • Een website die elektronische boeken verkoopt voor de herziening van de economie, zoals help van economie.

Deze economie is dus een methode om van deze kans te profiteren.Tegenwoordig is het opgenomen in elk facet van het leven van een gebruiker, inclusief bankieren, entertainment, gezondheidszorg en onderwijs.

Voordelen van de digitale economie -

 1. Moedigt internetgebruik aan: als gevolg hiervan zijn investeringen in alles gerelateerd - Hardware, technologisch onderzoek, software, diensten, digitale communicatie, enz. - zijn dramatisch toegenomen.Daarom zijn internet- en webgebaseerde ondernemingen gegarandeerd in de buurt voor de nabije toekomst.
 2. De groei van e-commerce: bedrijven die de afgelopen tien jaar omarmden met het omarmen van Honline-commercein en aangepast aan internet zijn voorspoedig.De e-commerce-industrie is in overdrive gegaan als gevolg van de digitale economie.Aankoop, distributie, marketing, creatie en verkopen zijn allemaal geëvolueerd verder dan alleen direct verkopen.
 3. Producten en diensten die online worden aangeboden: de dagen van muziek -cd's en film -dvd's zijn al lang verdwenen.Deze producten zijn nu digitaal toegankelijk voor ons.Er is geen vraag meer naar anyfysische goederen.Dit is ook van toepassing op diensten zoals bankieren en verzekeringen.Als u al uw transacties online kunt voltooien, is het niet nodig om naar de bank te gaan.In deze digitale economie zijn sommige producten en diensten volledig gedigitaliseerd.
 4. Discretie: de overgrote meerderheid van de transacties en betalingen vindt online plaats in de digitale economie.Contante transacties komen minder vaak voor.Dit verhoogde economische transparantie en helpt het illegaal geld te verminderen en corruptie te verminderen.Om de digitale economie te bevorderen, drong de overheid daadwerkelijk aan op online transacties tijdens het demonetisatieproces.
 5. Aanvullende informatie: consumenten hebben nu toegang tot meer informatie en opties vanwege internet.Het vergemakkelijkt bijvoorbeeld prijsvergelijkingen tussen bedrijven.Bovendien legt het kennis binnen handbereik.Dit is cruciaal voor reizigers die op vakantie zijn.Het vinden van hoteltarieven en transportschema's was mogelijk niet mogelijk vóór de komst van de internationale economie.
 6. Bespaart tijd: eerder moest je naar de stad reizen om materialen te krijgen als je ze wilde.Vandaag kunt u een bestelling online plaatsen en wordt deze de volgende dag afgeleverd.Dit verlaagt de arbeidskosten voor bedrijven.
 7. Verlaagde kosten: door het grootste deel van hun bedrijf online te doen, kunnen bedrijven besparen op de hoge kosten van faciliteitsverhuur.De mogelijkheid totransmit gepersonaliseerd goederendirect van een fabriek of magazijn naar klanten, door de retailers omzeilen, wordt mogelijk gemaakt door de digitale economie.Daarom kunnen prijzen en kosten worden verlaagd.
 8. Personalisatie: meer aanpassing is beschikbaar in de digitale economie dan in de traditionele economie.Een typische winkel zou bijvoorbeeld alleen ruimte hebben voor een specifiek aantal kleuren en maten, maar in de digitale economie kan een klant elke voorkeur selecteren en kan het product vervolgens op maat worden gebouwd, zoals een 3D-printer.Bijvoorbeeld, speciaal gemaakte kleding in specifieke maten en kleuren om aan individuele smaken te voldoen.
 9. Lagere toegangsbarrières:Aspecten van de digitale economie maken het voor nieuwe bedrijven eenvoudiger om enkele markten binnen te gaan.Een ondernemer kan een nieuw product ontwikkelen dat concurreert met gevestigde bedrijven als ze een origineel idee hebben dat wordt aangenomen.Talrijke eerder ondenkbare diensten zijn mogelijk gemaakt door de digitale economie, van datingtoepassingen tot online boodschappenleveringen.
 10. Genereert belangrijke gegevens die kunnen leiden tot nieuwe ontdekkingen: overheden en non -profitorganisaties kunnen profiteren van de grote generatie gegevens door meer te leren over de staat van de economie.Het gebruik van een smartphone-app om de verspreiding van COVID-19 te volgen, kan bijvoorbeeld de locaties van opkomende lokale hotspots tonen.

Nadelen met de digitale economie -

 1. Monopoly Authority: Ondanks de mogelijkheid van nieuwe start-ups, zijn monopolie-vasthoudende bedrijven veel facetten van de digitale economie gaan domineren.Amazon heeft bijvoorbeeld een monopolie op online verkoop, die veel bedrijven dwingt om de Amazon -markt te gebruiken om contact te maken met klanten die daar regelmatig winkelen. De merkloyaliteit en marktdominantie van Google en Facebook zijn ook extreem sterk in hun respectieve markten.Vanwege dit zijn enkele technische kolossen nu enorm winstgevend.Google kan hoge kosten in rekening brengen voor internetadvertenties dankzij de dominante positie, terwijl Amazon de markt heeft om andere traditionele boekretailers te ondermijnen.
 2. Minder gemeenschap: een fysieke boekhandel kan als hub voor de buurt dienen.Het kan gelegenheden en boekondertekeningen organiseren, en mensen kunnen genieten van de ervaring van het bekijken van echte boeken.Ouderwetse boekverkopers worden failliet gedaan wanneer de digitale alternatieve ondermijnende bedrijven.
 3. Ondanks het feit dat boeken goedkoper kunnen zijn, hebben we niet langer de fysieke interactie tussen leveranciers en klanten, wat een cruciaal onderdeel was van het inkoopproces.
 4. De verslavende kwaliteiten van de technologie: hoewel het online vinden van busschema's aanzienlijk eenvoudiger is dan op papier, kunnen deze potentiële tijdbesparingen worden overschaduwd door de tijd dat we het monitoren van Facebook-, Twitter- en internetzoekopdrachten verkwisten.Bovendien kan de enorme hoeveelheid informatie ons misschien overweldigd voelen en ervoor zorgen dat we uit het oog verliezen wat we eigenlijk nodig hebben.Er is geen garantie dat meer opties betere resultaten zullen opleveren.We kunnen de tijd nemen om beslissingen te nemen en het wordt eenvoudiger om dingen uit te stellen wanneer we een duizelingwekkende reeks mogelijkheden krijgen.
 5. Er is meer grafische inhoud naar voren gekomen vanwege sociale media
 6. De afstand en anonimiteit van sociale media hebben het voor mensen populairder gemaakt om persoonlijke aanvallen uit te voeren, samenzweringen te verspreiden en pornografische of gewelddadige beelden te delen.Inhoud die schadelijk is voor het welzijn van het menselijk verspreiden zich dankzij de digitale economie.
 7. Privacyproblemen: gegevensverzameling en gebruik zijn nu zeer winstgevende industrieën.Facebook verzamelt een breed scala aan gebruikersgegevens en politieke belangen hebben deze gegevens gekocht, zodat ze zich kunnen richten op personen met zeer relevante politieke advertenties.
 8. Werkgelegenheidsverlies: onze afhankelijkheid van human resources neemt af naarmate onze afhankelijkheid van technologie toeneemt.De ontwikkeling van de digitale economie kan leiden tot aanzienlijke werkgelegenheidsverliezen.De behoefte aan human resources daalt naarmate de procedures meer geautomatiseerd worden.Beschouw internetbankieren als een voorbeeld.
 9. Gebrek aan kennis: complexe technologie en processen zijn nodig in de digitale economie.De platforms moeten worden gebouwd en onderhouden door specialisten en opgeleide mensen.Vooral in landelijke en semi-landelijke gebieden zijn dit weinig.
 10. Aanzienlijke investeringen: een robuuste infrastructuur, een efficiënt internet en robuuste mobiele netwerken zijn nodig voor de digitale economie.Dit hele proces kost veel tijd en geld.Infrastructuur en netwerkontwikkeling in een zich ontwikkelende natie als de onze is een zeer langzaam, tijdrovend en duur proces.

Op te sommen:

Bedrijven in de conventionele economie verkopen klanten tastbare goederen.Bedrijven kunnen zowel fysieke als digitale goederen in de digitale economie verkopen.Bovendien hebben ze de middelen veranderd waardoor ze deze goederen aanbieden.Bedrijven zouden hun goederen verkopen via fysieke winkels in de conventionele economie.Bedrijven kunnen e-commerceplatforms gebruiken om hun goederen online te verkopen in de digitale economie.

In de digitale economie is zelfs de betalingsmethode veranderd.Bedrijven zouden contant geld aanvaarden als een betaling in de conventionele economie.Bedrijven kunnen verschillende betaalmethoden accepteren in de digitale economie, waaronder creditcards, betaalpassen, ewallets en mobiele betalingen.

Huiswerk help

Advantages and Disadvantages of Digital Economy (3)Advantages and Disadvantages of Digital Economy (4)

Advantages and Disadvantages of Digital Economy (5)Advantages and Disadvantages of Digital Economy (6)

Stel uw huiswerkvraag en krijg snelle en betrouwbare antwoorden van online experts.

Categorie

BedrijfsmanagementHuiswerkComputertechnologieOnderwijzen en lerenTechnologiePersoonlijke ontwikkelingOnderzoeksonderwerpenGeografieWervingSociaalDigitale marketingOpdrachten schrijvenEconomieInternationaleSpraakonderwerpenReizen en levensstijlGezondheidProjectvoorstellenSchrijvenCase study

Uw feedback is belangrijk

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 02/09/2023

Views: 5757

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.